Vasectomie (sterilisatie man) – Huisartspraktijk Vreehof – Backes & Dekker – Leiden
Header afbeelding
Huisartspraktijk Vreehof – Backes & Dekker
Witte Rozenstraat 21A 2311XS
Leiden

Vasectomie (sterilisatie man)

Dokter Backes voert samen met Dokter Moerman sterilisaties bij de man (vasectomie) uit. Dit vindt plaats in de praktijk van dokter Moerman in Sassenheim. U bent, ook als patiënt van een andere huisarts, welkom als u deze ingreep wenst. Eerst vindt er een intakegesprek en lichamelijk onderzoek plaats en daarna wordt de ingreep direct gepland, er is nauwelijks tot geen wachttijd. De huidige kosten zijn 352 euro. Als u aanvullend verzekerd bent, krijgt u de kosten vergoed via uw verzekering.

Bij deze ingreep onderbreekt de huisarts de zaadleiders. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 30-45 minuten. Door het onderbreken van de zaadleiders kunnen er geen zaadcellen meer in het zaadvocht komen en wordt u definitief onvruchtbaar. Sterilisatie is in principe onomkeerbaar. Het is dan ook alleen een goede keuze, als u zeker weet dat u geen kinderen (meer) wilt. Een sterilisatie is een eenvoudige behandeling en is niet van invloed op uw seksuele leven. Sterilisatie is een veiligere vorm van anticonceptie dan het gebruik van condooms, het gebruik van orale anticonceptiva (de pil) of het spiraaltje.

Voor een afspraak voor een intake kunt u bellen naar 071-5124961 of een e-mail sturen naar info@huisartspraktijkvreehof.nl